måndag 31 augusti 2015

Kvar på Korfu!




Inför gårdagens paraflying så laddade vi med Ouzo...vi var ju lite nervösa!


Yamas!


På eftermiddagen idag fick vi reda på att vår flight ikväll är mycket försenat, men att vi skulle åka till flygplatsen för att där få veta vilket övernattningshotell vi skulle till...


Tyvärr är våra vänner på ett annat hotell, men nu sent omsider är vi på plats och har fått lite mat å dryck, och just fått veta att vi flyger hem i morgon kväll!! Tur att vi fortfarande har semester! Värre är det för våra vänner som skulle jobba i morgon bitti, och förbereda 50-års fest!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 30 augusti 2015

Födelsedagsfirande





Idag fyller bästa vännen 50 år! Det blev firande med Champagne på sängen av festkommittén !


Massage på stranden!


Sång och ballonger till lunch...


Lunchrestaurangen överraskade med tårta! Å sen har hon och jag flugit paraflying över havet idag , bildbevis kommer! Nu laddar vi om för kvällen !!!

Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 29 augusti 2015

Bilutflykt på Korfu





Idag har vi hyrt bil och åkt runt på ön. Spännande att återkomma till Glyfada där jag var för 35 år sedan! Kände knappt igen mej!





Lunchtid...


...vidare till Paleokatrista för ett dopp! Vi har det så härligt!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 28 augusti 2015

Strandliv




Finns inga ord för hur skönt vi har det!


Njuter av varje sekund!!


Köpt en underbar ryggmassage på stranden...


Himlen e blå...och lunchen fantastisk !!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 27 augusti 2015

Korfu stad

Nu är vi i den vackra staden Korfu och flanerar...





Varmt och pittoreskt...å glada att barerna har free wi-fi !!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 augusti 2015

Groupie

Man känner sig isolerad här på Korfu då wi-fi är obefintlig! Så passar på nu på restaurangen när man äntligen kommer ut!! Sol bad mat å dryck med goda vänner , kan man ha det bättre?!




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 25 augusti 2015

Korfu!

Dålig wi-fi här på ön! Så besviken att jag inte kunde blogga igår...:-(
Men nu vid stranden så kom jag in på nätet, hurra!!!



Som ni ser går det ingen nöd på oss...


Utsikt från vår lunchrestaurang där vi strax ska äta....


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 23 augusti 2015

Skyltsöndag

Älskade Maja sover ute nu om nätterna. Idag när jag vaknande och tassade ner för att se om hon var på altanen så sover hon djupt i solen och drömmer så tassarna skakar. Har redan lite dåligt samvete nu när vi ska lämna henne ensam när vi åker,sonen är i Italien på semester. Men såklart har vi fixat och trixat,så makens systerdotter kommer hit och matar henne,hon får dock vara inne i en vecka...


Söndag idag betyder skyltsöndag, tackar BP för den utmaningen! Denna skylt snor jag från en kollega som hon lagt ut på FB.

Den här underbara menyn tillhör vår favvorestaurang på Zakynthos: "Green Frog", och minsann är det inte BP:s färger?

En annan bra skylt från sociala medier...

Sist men inte minst så gillar jag denna skylt väldigt mycket idag! I morgon så åker vi med kompisar till Korfu...semestern fortsätter...woho!!!

lördag 22 augusti 2015

Härliga lediga semesterdagar!!!

Idag var det dags för återhämtning efter två intensiva utekvällar...så skönt! Har massa saker jag borde göra som t.ex mina pass på F&S inför hösten....men solen är ju sååå skön! Borde också städa, men dammråttorna ligger kvar. Vi har ju semester , och vilken härlig tur med vädret! Tog en promenad i det vackra vädret medans maken åkte till F&S och körde på crosstrainern. Jag låter förkylningen bli helt bra innan jag börjat träna igen. Grillade kyckling och satt ute och åt middag...härliga sommardagar, om än lite kallt på kvällarna..

fredag 21 augusti 2015

Ledin på Grönan

Vilken fredag det blev! Först fin i håret hos frissan, och när jag sen gick in på Coop så bjöd de på surströmming,mums så gott!

Sen laddade vi med våra vänner för en kväll på Gröna Lund med Tomas Ledin...

Vi var inte de enda som hade tänkt se Ledin på Grönan. Jag har aldrig varit med om så mycket folk där någon gång! Kö för att komma in och kö till alla matställen, och då pratar jag om en timmes köande för att få något att äta. När sedan Ledin startade så var vi ju längst bak..här en inzoomad bild på idolen. Nej,stå längst bak med tusentals människor framför oss...det gjorde vi första låten...

...sen gick vi in till våra män som satt vid det bokade bordet på "Kryddhyllan" och på håll lyssnade vi på konserten och hade trevligt tillsammans där i stället! Förkylningen börjar ge med sig, och på måndag åker vi med våra vänner till Korfu!!! Semestern fortsätter..liksom det fina vädret!!! Som Tomas Ledin sjunger : "Vi e på gång,vi e laddade vi e tända"!!!!

torsdag 20 augusti 2015

Lindboms Fåfänga

Ipren och Vicks Blå, sen var jag redo för Lindboms Fåfänga!



Vilken utsikt! Har aldrig varit på Fåfängan tidigare, pinsamt när man bott här så länge .





God grillbuffé...


Och fick en selfie med värden själv: Herr Lasse Lindbom, ni minns honom från Landslaget, eller hur? Var med i Melodifestivalen 1975 med låten:" Den gamla Jukeboxen". Tror Ama vet i alla fall!





Och så den stora orsaken till att vi åkte in i kväll : Janne Åström!!! Vilken röst den mannen har! Lyssna på hans nya låt av Nils Ferlin, den är magisk!!!" I livets villervalla" .... Vilken kväll !!!
PS. Bonus var att jag träffade en bloggare på plats också!!! Maria..så kul att ses! DS.



Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 19 augusti 2015

Bankärenden en solig dag...

Puh,vilken dag! Det halsonda bidde en förkylning, rastlöst att inte kunna träna. Men tog mej ut idag- till banken i ett ärende vad gäller pappas dödsbo. Trodde mej ha alla papper med, men icke...så tillbaka hem för att hämta bouppteckningen...och sen tillbaka till banken...tröttsamt, roligare kan man ha det en solig dag som denna. Passade på att för första gången prova på en juice från "Naked juice Bar" när jag ändå var i centrum, tog en vitaminrik juice: "Orange Ginger Fizz" som innehöll apelsin,morot och ingefära, den var sååå god! Kvällen spenderades framför TV:n. Följer ni den nya serien "Broadchurch på TV4? Eller ja, det är visst andra säsongen. Den är så bra!

tisdag 18 augusti 2015

Lite matbilder från Zakynthos

Jag åt goda vegetariska biffar med zuccini första kvällen på Zakynthos. Maken provade på en kycklingsouvlaki.
.
Grekisk sallad, en favoritlunch!

...liksom tsatziki!

Den här bilden har varit "publicerad" redan...BP undrade om fetaosten i folie, den var gjord i ugnen med paprika och kryddor på,supergod!

Här har vi friterad saganaki till förrätt!

Makens gudomliga Stifado med doft av kanel och nejlika,mums!

...och jag åt lamm i stora lass!!! En typ av Kleftiko, men en rödvinssås med mycket rosmarin, bacon och champinjoner är inte exakt en Kleftiko va? God var den i alla fall!

Missade att fotografera den goda havsabborren här, var sugen på något mer att äta och dum som jag var beställde jag in en efterrätt...jag gillar ju baklava- men inte en bautastor baklava-tårtbit, och inte glassen heller...den kom in på bordet, och tyvärr fick hela den åka tillbaka in till köket igen...brrr..inte gott!

Omelettlunch vid de vackra klipporna vid Keri Lighthouse restaurant.

En fantastisk god moussaka åt jag på restaurang Peppermint

Det här ser stabbigt ut, men det var såå gott! Chicken Saganaki!!! Men inte mycket grönsaker till detta inte...

Maken fick dock lite grönsaker till sin favoriträtt kyckling souvlaki!

På restaurang Granada sista kvällen beställde vi in en "Grekisk tallrik" för två, och  hjälp så mycket mat! Allt från goda bondbönor, moussaka,kyckling till gott nötkött och stuffade tomater och paprika...vi orkade inte äta upp allt!

Fick melon och ett glas ...sangria? "On the house". Sangria var det inte, nej det var typ en kall Gluhwein! Rödvin och kanel med is! Gott faktiskt...

Ikväll firade vi den fortsatta semestern, och att mitt halsonda känns mycket bättre- med räkor, aioli och skagenröra mm...
Så skönt att vakna i morse och känna att halsen mår lite bättre. Men jag har tagit det lugnt idag,det svider fortfarande lite i magen, men allt känns mycket bättre!