tisdag 30 juni 2015

Ett år av saknad...

Idag är det ett år sedan pappa dog. Ett år går så fort...minns ju att jag åkte till Kefalonia dagen efter,så overkligt allt var! Men minns också att alla gånger jag var upp till pappa så visste jag inte om det var sista gången. Nu blev den sista gången två veckor innan han dog. Kärlek och saknad...

Så glad jag är att pionerna valde att slå ut just idag, och att jag efter att ha flyttat på dem i vår lilla trädgård, faktiskt fått blommor på dem redan i år!!! Härligt!
En jobbnatt till gjord, och nu ännu en natt att göra innan ett par dagars ledighet innan jobbhelg.

måndag 29 juni 2015

Smultron och rabarber

Inte dumt att vara hemma igen och konstatera att smultronen har mognat!

Smultronen passade bra i frukosttallriken!

Tänkte äta frukosten ute, men solen gick i moln och det började blåsa,så jag gick in igen. Här ses de vita dynorna som maken köpte till stolarna...inte den bästa färgen menade jag...

Innan regnet kom hann jag klippa vår lilla gräsmatta på baksidan och plocka in lite rabarber och göra min första egna rabarberkräm till lunch, den blev helt okey!
Nu stundar ett par nattpass igen...och bilen är fortfarande på verkstan?!

söndag 28 juni 2015

Vilken "midsommardag" vi fick!

Sovit gott i natt och kunde äta frukost ute i solskenet.

Sol och blå himmel, helt fantastiskt!

Till lunch blev det rester från gårdagens sill lunch , inte fy skam!


...och kompisen Y gjorde en helt fantastisk tårta till kaffet. En Pavlova med rabarbercurd, den var helt ljuvlig!
Inte kul att lämna paradiset på eftermiddagen, men det är dags för jobb i morgon.
Söndag betyder Skyltsöndag,nu i BP:s regi. Denna somriga söndag passar det väl bra med en skylt från detta hus som jag besökte sommaren 2007 med pappa och svägerska. Inte så svårt att se vilket hus jag är vid va?

lördag 27 juni 2015

Vår "Midsommarafton"

Spöregn på förmiddagen, så sillen och den goda inlagda stekta strömmingen serverades inomhus med nubben till.





Letade efter Maja, som till sist hittades i våningssängen!


På eftermiddagen blev det vin i solens sken.


En helt ljuvlig kväll!! Och kompisen Y grillade godaste laxen full med fantastiska kryddor som farinsocker, spiskummin , koriander å chilipeppar -mums! En fantastisk dag i paradiset!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 26 juni 2015

Fredag på landet!

Efter 3 timmars sömn var det dags att kolla hörseln hos audiologen innan vi åkte upp till landet med goda vänner.





Bubbel å jordgubbar inledde helgen.


Grillad kycklingfilé ...


Sol och blommande rododendron ...


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 25 juni 2015

Throw back thursday- tbt


På väg hem i morse (fick skjuts av en annan kollega..vilken tur!) Så såg vi minst tre kaniner på KS område, hellre det än de stora råttorna som man kan skymta ibland!

Instagram på torsdagar fylls med  throw back thursday-pics. Så här kommer ett lite minne från sommaren 1967 (måste det vara för lillebror ser inte så stor ut!) Hemma hos farmor och farfar på Älvgården utanför Hedemora. Där åt man så mycket jordgubbar så man fick ont i magen. Farmor bjöd på hemlagad kalvdans, och vi plockade hallon i massor. Blev skrämda av dalälven, vi fick absolut inte gå ner till vattnet själva...vilka minnen! 

..och här, de nya väldigt lätta stolarna från Bauhaus (och dynor ,men de är inte med på bild),två solstolar blev det också,..hoppas man får använda dem i sommar?!
Ännu en sovdag, och nu natt nr 2...

onsdag 24 juni 2015

Mot jobbet igen...



Idag har jag sovit länge länge, och det är behövligt, för i kväll ska jag jobba igen. Klippt lite mer syrenhäck idag, tagit en joggingtur och hade tur för jag slapp regnet. Bilen är fortfarande på verkstan...hm...

tisdag 23 juni 2015

Födelsedagsfirande

Frukost ute? Nja, bara när solen sken. Flyttade in och ut ett par gånger, för när solen gick i moln var det inte skönt ute! Typiskt svenskt sommarväder alltså! 

Idag fyller lillasyster 52 år. Så vad passade bättre än att fira henne med middag hos oss! Systerson och vår äldsta son kom också, så vi hade en mysig kväll med pastasallad, quinoasallad och en smarrig rabarberpaj (med bl.a kokos!) med glass till efterrätt.

En av presenterna till syster var detta foto på oss två när vi var liiite yngre!!!

måndag 22 juni 2015

Sommartider hej hej...

Hittade ett häftigt foto från Falun, och jag längtar dit! Förhoppningsvis så kommer jag dit någon gång i sommar. Nu har jag ingen pappa att hälsa på, men bror och brorsbarn!
Sista natten på jobbet var jag ensam på antenatalavdelningen, för nu är det semestertider. Första gänget går nu på semester och fem platser har det dragits ner på, på antenatalen. Vi i personalgruppen är också slimmade, färre barnmorskor per pass. Något utrymme för sjukdom finns inte. Igår dog en kollegas pappa, såklart måste hon vara ledig...så nu får kliniken ett tufft jobb att hitta någon som kan jobba, övertid finns det inte några pengar till...
Nu är jag ledig i två hela nätter. Firar med en joggingtur, god middag med maken och lite rött vin!

söndag 21 juni 2015

Skyltsöndag i juni

Undrar vart man kan köpa denna t-shirt?

Det är ju skyltsöndag,som BP förvaltar åt Pumita, och jag hänger på. På min (väldigt ) korta promenad idag när jag vaknade sent omsider, (behövde lite luft),så blev jag glad att se lite skyltar-dessa satt på förskolan här i närheten- bokstäver med teckenspråket minsann!

Den här gamla skylten hänger lite överallt här i området, varför tar inte de som satt upp dem ner dem?
Denna midsommarhelg går mot sitt slut, och det gör även min jobbhelg-en natt till to go!

lördag 20 juni 2015

En magisk afton..

Ett landstingslakan kan bli en duk inför nattens midsommarbuffé...saft istället för öl och snaps.

Knytkalas där alla hade tagit med sig något att äta...

Här är några av nattens änglar på bild.
Efter att bilden togs så laddade vi upp med mat. Jag skulle precis sätta tänderna i min tallrik mat när min födande kvinna ringde på klockan och ville krysta. Så det vara bara att släppa allt för händer och bistå vid den lille killens födelse bara en dryg kvart senare. Någon timme senare när moderkaka och suturering var klar så kunde jag gå ut till den ensamma tallriken med mat som stod kvar på bordet, den smakade ljuvligt! Natten förblev lugn och fin,så vi hann också äta jordgubbar och glass,paj och och choklad och annat gott senare. Hade också tur och fick skjuts hem i morse av en kollega som bor i närheten. Det blev en fantastisk midsommarafton!

fredag 19 juni 2015

Midsommarafton 2015

Ja, vad ska man säga- Trevlig Svensk Midsommar! 

Inte ens Maja vill vara ute..

Har i alla fall äntligen planterat lite sommarblommor.

Midsommarafton. Sov länge inför nattjobbet som vanligt. Maken jobbar. Har städat, bytt sängkläder. Åt en sillmacka framför TV:n med en alkoholfri öl till, tittade på sista avsnittet av "Frikänd" som jag missade i söndags. Strax ska jag göra min vitlökssill som ska med till jobbet ikväll. Hoppas vi får så pass lugnt i natt så  att vi kan äta lite buffé tillsammans på jobbet. Glad Midsommar!

torsdag 18 juni 2015

Midsommar på gång och ingen bil...

Har snott denna bild från Susanne, tycker den är så talande, eller vad säger ni?!
I morgon är det midsommarafton, och det ser ut som det ska bli +12 grader som mest här i Sollentuna och regn. Jag kan ju inte annat än tycka att det inte gör så mycket att jag (och min man) ska jobba hela helgen. Vi tänker nämligen fira midsommar nästa helg med goda vänner på landet istället, tyvärr ser inte prognosen så mycket bättre ut då...
Min bil var färdig att hämta på verkstaden idag, men döm om min mans besvikelse när han skulle köra därifrån, så funkade den inte! Häpp! Så nu är jag utan bil denna jobbhelg. Det blir till att åka tåg och buss till jobbet, eller rättare sagt hem från jobbet. Ska ju ha med mig mat till buffén på jobbet i morgon, så maken får minsann skjutsa in mej till jobbet i morgon kväll, han hinner ju hem innan jag åker...

onsdag 17 juni 2015

Gamla bilar...

Ingen röd lampa lyste när jag åkte till bilprovningen idag, så jag var ganska nöjd, fast lite rädd att den skulle börja lysa förstås. Fick vänta länge innan det blev min tur, och sen höll han på länge med min bil. Tyvärr gick den inte igenom, ett dimljus som är felvinklat måste rättas till- och bilen måste ombesiktas. Inte nog med det, när bilprovaren skulle provköra bilen så hände det som hände mej för länge sedan, gul lampa lyser och det går inte att gasa...häpp! Som tur var ju min man också ledig idag(- eftersom vi båda ska jobba midsommarhelgen), så jag fick ringa efter honom, som sedan förra gångens bekymmer med min bil som inte gick att gasa, har köpt en bogserlina. Så för första gången har jag bogserat en bil, min man satt i min bil och jag fick köra vår bil som funkar. Så till närmsta verkstad med min bil, och där ville de ju kolla bilen på måndag- men jag behöver ju bilen i helgen, så de ska kolla på den i morgon... ser redan framför mej hur tusenlapparna flyger iväg....ack ja, gamla bilar ....

tisdag 16 juni 2015

Mera Gotlandsbilder


Hyrde en bil på Gotland för att få se lite mer av ön. Hamnade på en häftig örtagård: "Krusmyntagården",där jag fick se hur ramslöken egentligen ser ut, och det är alltså bladen man äter.

Många fina växter och kryddor hade de...

Ville inte ner och frysa i Lummelundagrottorna, vi gick en naturstig i området istället. Hittade dessa fyra träd som valt att växa runt trädet i mitten, minns nu inte vilka sorter det var...minnet är bra men kort! Man kunde klättra upp på plattformen på egen risk, jag valde att låta bli...

Älskar vallmons röda färg!

Sommarblommor på Lickershamns krogen.

Fårö kyrka med utsikt över havet, så vackert!


Vilken natur! Nu är vi vid Langhammars raukar på Fårö


Majestätiskt!


Maken vid den största rauken.

Hittade denna tingest bland stenarna, vad är det? En manet av något slag?

Tillbaka i Visby och Visby hamn i kvällssol.

Hamnade på restaurang Kitchen and table, vägg i vägg med hotellet och åt ännu en lyxig middag. Här är min förrätt: Charkuterier, ostar, hjortron relish, pickles och grillat surdegsbröd............mums!

Vårt hotell har funnits ett tag i Visby...

...denna tavla visar hotellet från en annan epok!

..nog har de väl bytt ut toaletterna, kul att de valt att behålla "toasnöret", hihi!

Blev ju så förtjust i ramslöken, så detta fick följa med mig hem!
Dagen idag betydde besök hos frissan, handla mat och tvätta bilen. Maken har försökt laga min bil..som ska besiktigas i morgon..men vi vet inte om det lyckades, håll en tumme eller två inför morgondagen va?!