måndag 16 februari 2009

Skellefteåresan del 1

När vi i fredags landade i Skellefteå,checkat in på hotellet,och installerat oss så skulle vi ju vidare in till stan och vårt bokade bord på restaurangen "Johanna i parken".
Vi gjorde oss i ordning på rummet och gick ner till receptionen för att beställa en taxi. Pigga och glada kom vi ner,tjejen i receptionen började ringa efter en bil,men då kom killen som tidigare stått i receptionen och sa att jag kan köra in er,jag är på väg hem.
Trevligt! Sagt och gjort så hoppade vi in i hans bil (han undrade om vi skulle sjunga i melodifestivalen...haha!)
Vi började småprata lite med honom,och frågade om han jobbade på hotellet. -Jag äger det,svarar den trevlige killen oss! Hoppsan! Och så bjöd han hem oss på en whisky i hans whiskykällare!!!!
Vi provade en exlusiv whisky som hette: Port Ellen (känner du till den Jonas?). Vi blev visade runt i hans fina hus,familjen var på genrepet av melodifestivalen! Huset låg mycket vackert vid Skellefteå älv. Och sååå mycket snöööö!!! Vitt ,vackert och kallt....
Sen for vi vidare i hans bil och hamnade hemma hos hans gamla mor (!) i en vacker våning mitt i staden, där det blev lite vin innan vi blev transporterade av den snälle hotellägaren direkt till restaurangen,där vi åt det mest ljuvliga Norrland kan bjuda på!

Som förrätt: Tapas med hummersoppa,renkvadrat och gravad fjällröding! Jag lovar att det smälte i munnen!!!
Varmrätten blev : Rödingfilé på mandelpotatisstomp med färska örter, hummersås & kräftstjärtar....
Fortsättning följer....




3 kommentarer:

CharmKatti sa...

Trots att jag är proppmätt efter dagens bakning, måste ju provsmaka, så vattnas det rejält i munnen när jag läser vad ni fick för smarrigt!
Och det låter verkligen som att ni har haft en toppenhelg i Skellefteå!

Tant Janet sa...

Vilken kille och vilken service!

Öbon sa...

Så trevligt det ser ut! är ingen whiskeydrickare men i en sådan omgivning och i ett sådant sällskap så kan man ju kanske smaka en droppe eller två! ;-)